Skip to content

Onze keuzes

Sls/sles vrij

Al onze shampoos zijn geformuleerd zonder SLS en SLES (Sodium Lauryl Sulfate en Sodium Laureth Sulfate), die als agressieve en potentieel irriterende stoffen worden beschouwd. In plaats daarvan hebben we ervoor gekozen om een ​​milder reinigingsmiddel te gebruiken, SODIUM COCETH SULFATE, afgeleid van kokosnoot. Door een milder reinigingsproduct te gebruiken, wordt de gezondheid van de hoofdhuid in de loop van de tijd beschermd.

Zonder minerale oliën en vaseline

Petrolatum (vaseline) is een product met eigenschappen dat de juiste transpiratie van hoofdhuid en haar voorkomt. We hebben ervoor gekozen om het waar mogelijk te vervangen door natuurlijk afgeleide ingrediënten met dezelfde eigenschappen. De huid en het haar moeten vrij zijn om zo natuurlijk mogelijk te doen, namelijk ademen.

Siliconen vrij

Siliconen zijn afgeleid van silicium en die worden geproduceerd door middel van chemische processen. Hoewel het waar is dat ze het haar onmiddellijk zacht en glanzend maken, voorkomen het binnendringen van de actieve ingrediënten omdat ze de schubben van het haar afsluiten. Daarom hebben we ze waar mogelijk uit onze formuleringen verwijderd.

Vrij van parabenen en MIT

Parabenen en MIT zijn conserveermiddelen waar veel controverse over is. We besloten om een ​​aantal alternatieve conserveringssystemen te gebruiken. In het bijzonder gebruiken we een biologisch afbreekbaar mengsel van fruitzuren voor al onze shampoos: natriumbenzoaat en kaliumsorbaat. Voor maskers en conditioners gebruiken we in plaats daarvan een conserveermiddelmengsel dat is samengesteld uit benzylalcohol en een natuurlijk verkregen verzachtende formule en glyceryllauraat.

Zonder synthetische kleurstoffen

Alle INSIGHT producten zijn zonder synthetische kleurstoffen, met uitzondering van één product (anti-yellow shampoo) waarin het gebruik van kleurstof onvermijdelijk is omdat de paarse kleur nodig is om de koele tinten in blond haar te behouden.

Allergenenvrij (parfum)

We hebben ervoor gekozen om alleen geurstoffen zonder allergenen te gebruiken, zodat onze producten zo zacht mogelijk zijn, zelfs voor de meest gevoelige hoofdhuid.