Skip to content

INSIGHT’s Curly Girl Routine

Curly Girl Routine model INSIGHT

Benieuwd hoe je perfecte, glanzende krullen krijgt? INSIGHT’s Curly Girl Routine. De Curly Girl Methode is een natuurlijke manier van haarverzorging voor krullend haar. Bij deze methode worden bepaalde ingrediënten in haarverzorgingsproducten vermeden. In combinatie met een bepaalde manier van wassen, drogen en stylen, zorgt deze methode voor de perfecte krullen.

Wat moet je vermijden?

 Bij de Curly Girl Methode is het belangrijk om een aantal producten en stylingmethodes te vermijden. Gebruik daarom nooit producten met: siliconen op oliebasis, sulfaten, minerale oliën, waxen en uitdrogende alcohol zoals ethanol. Verder is het ook belangrijk om stylingappraten zoals een föhn, krul- en stijltang ook te vermijden.

Wat moet je juist gebruiken?

Nu je weet wat je moet vermijden in je Curly Girl journey, zijn er natuurlijk ook producten die je juist wel mag gebruiken voor je prachtige krullen.

  • Milde cleansing ingrediënten
  • Shea butter, olijfolie en plantaardige oliën
  • Proteïnes zoals tarwe, tarwekiemen of soja
  • Moisturizers zoals amino acids en aloë vera
  • Curly Girl Routine INSIGHT
    Curly Girl Routine INSIGHT

Nu je weet welke producten je wel en niet moet gebruiken, hebben we een INSIGHT Curly Girl Routine gecreëerd om je prachtige krullen te verzorgen.

Shampoo: Begin je haar routine met je haar grondig te wassen. Belangrijk is om een milde shampoo te gebruiken zonder sulfaten. De INSIGHT Dry Hair Nourishing Shampoo is een shampoo speciaal ontwikkeld om droog haar weer sterker, gezonder en zachter te maken. De ingrediënten zijn voornamelijk natuurlijk, zoals het kalmerende haverextract dat het haar intensief voedt. Ook bevat de shampoo een voedend complex dat speciaal is samengesteld voor droog haar zoals: kokosolie, illipe-boter en zoete amandelolie. Hoe vaak jij je krullen wast hangt ervan af wat voor krullen jij hebt, echter geld voor iedere krul, uitspoelen met koud water. Dit om de schubben te sluiten, dit bevordert de glans en gaat pluis tegen.

Conditioner: Afhankelijk van je soort krullen spoel je de conditioner uit of laat je het juist zitten. Wanneer je poreuze krullen hebt is het van belang dat je de conditioner niet uitspoelt, wanneer je dit niet hebt spoel het dan uit om je krullen niet te verzwaren. De INSIGHT Dry Hair Nourishing Conditioner is perfect om je krullen elasticiteit, volume en glans te geven. Deze conditioner is sulfaat vrij en bestaat uit voornamelijk natuurlijke ingrediënten. Net zoals in de Dry Hair Shampoo het kalmerende haverextract, en een voedend complex van kokosolie, illipe-boter en zoete amandelolie.

Drogen: Je krullen drogen volgens de Curly Girl Methode houdt in dat je je krullen droogt met gebruik van een microvezel doek. Als je deze niet hebt, kan het ook met een katoenen shirt om overtollig vocht uit je krullen te verwijderen. Dit doe je door ondersteboven te hangen en de krul er goed in te knijpen.

Gel: Om het vocht in je krullen volledig te ‘’locken’’, is het raadzaam een gel te gebruiken. De gel creëert een soort laagje om je krul. Op deze manier kunnen je krullen goed opdrogen, vocht blijft in je haar en zo blijft de krul in vorm. Nadat je krullen volledig zijn opgedroogd, kan je het harde laagje van de gel er weer uit kneden, zodat je een prachtige krul overhoudt. De INSIGHT Hold Cement Gel is vrij van sulfaten en bevat voornamelijk natuurlijke ingrediënten zoals aloë vera. De gel heeft een sterke hold en geeft glans aan de krul.

Mousse: Een mousse wordt vooral gebruikt voor dames en heren met slag. Dit is namelijk een licht product dat je haren niet verzwaard. Mousse wordt meestal gebruikt na het ‘’ploppen’’, maar je kan ook mousse gebruiken als allerlaatste stap in je haarroutine. De INSIGHT Shaping Volumizing Ecomousse geeft volume en structuur aan je krullen. De mousse bevat geen schadelijke alcohol soorten en is ook weer sulfaat vrij.

Volg deze routine en laat je krullen stralen!

Neem nu een kijkje op de INSIGHT Instagram voor leuke foto’s en feitjes over de INSIGHT producten <a href="https://www.instagram.com/insightbenelux/" rel="noopener" target=”_blank”>Instagram INSIGHT Benelux